Wijn en steak combineren

Wijn combineren met biefstuk is een van de belangrijkste matchen die u kunt maken tijdens uw wijnreis. Met zoveel verschillende snitten en bereidingsmethoden voor een biefstuk, kunt u ofwel een paar go-to-dry rode wijnen ontdekken of ver in de wereld van subtiliteiten van paren duiken.

Iedereen heeft een favoriete snit en we hebben de wijnen die daarbij horen, dus neem gewoon jezelf mee. Pak uw servet en stop het onder de kraag, pak uw mes en laten we het hebben over de beste wijnen om te combineren met een lekkere biefstuk.

Wijnen die bij biefstuk passen, moeten droog rood zijn; dunnere plakjes vlees moeten worden gecombineerd met lichtere wijnen, terwijl rijkere, vettere soorten vlees moeten worden gecombineerd met sterke tanninewijnen die door het vet kunnen snijden.

Hoe specifieker uw wijnmatch is afgestemd op het stuk biefstuk dat u kookt, hoe dieper en genuanceerder uw eetervaring in het algemeen zal zijn. Alle klassieke snitten en de bijbehorende wijnen komen aan bod.

Wijn en steak combineren

Entrecote

Als een van de meest voorkomende steaks, is deze erg mager met lichte vetmarmering en wordt hij vaak gesneden met een strook vet langs de rand. Entrecote kan worden bereid op de grill, in de oven of in een pan – maar het is het lekkerst als het op de grill wordt gekookt.

Probeer een gerijpte La Granja als u op zoek bent naar een Spaanse Tempranillo.
Montepulciano d’Abruzzo: Ga voor extra kwaliteit voor deze Italiaanse steunpilaar van Colline Teramane, gelegen in de regio Abruzzo.

Chateau canet uit Frankrijk: Deze wijn past uitstekend bij boterrecepten. Bekijk de regio’s van de noordelijke Rhône of Bordeaux voor serieuze uitmuntendheid.

Waarom ze effectief zijn: Een veelzijdige stuk vlees, de Sirloin kan op verschillende manieren worden bereid. We hebben wijnen gekozen die aanpasbaar genoeg zijn om te passen bij alles wat u kookt, maar let op hoe u kruiden het gerecht verandert en kies de juiste wijnen.

Ribeyes en ribeye met been

Een van de meest smaakvolle en weelderige plakjes steak die er zijn. De Ribeye, die veel marmer heeft en van nature delicaat is, doet het goed op de droge hitte van een hete grill. De Bone-in-versie volgt dezelfde richtlijnen als de andere versies, maar wordt op de breedte van het nog steeds bevestigde ribbot gesneden, waardoor het moeilijker is om goed voor te bereiden.

Cabernet Sauvignon: Deze wijn past goed bij een kok met rozemarijn.
Als u Ribeyes op de barbecue plaatst, kies dan voor een Zinfandel uit Sonoma of Napa Valley.
De Amarone della Valpolicella OF Valpolicella Superiore Ripasso is intens rokerig en vol kersenfruit. Het is een rijke en complexe wijn.

Waarom ze effectief zijn: Het hogere vetgehalte resulteert in een boterachtige, vette smaak, die het gebruik van krachtige tannines vereist om door het vet te snijden of het gebruik van een sterkere fruitsmaak om contrast te bieden.

T-Bone Steak

Ondanks het feit dat de T-Bone de heerlijke combinatie van een delicate filetkant en een stevigere, smaakvollere reepkant. Hoewel het in een pan kan worden gedaan, is het meestal gemakkelijker om het koken consistent te houden op een grill.

Primitivo de Puglia of Barolo: Een stijlvolle, geurige rode wijn uit Noord-Italië met aangrijpende tannines en een lange afdronk.

Aglianico is een volle rode wijn uit de Zuid-Italiaanse regio Puglia met een sterke vleessmaak. In combinatie met een sappige steak geeft deze wijn echter een volle fruitsmaak!

Xinomavro (uitgesproken als “Ksee-no-mah-vroh”) is een Grieks woord dat “Ksee-no-mah-vroh” betekent. Een aromatisch Grieks rood met een sterke rood-fruitsmaak die gedreven wordt door aromaten. Wijnen van Naoussa en Amyndeon moeten gewild zijn.

Waarom ze effectief zijn: De Porterhouse- en T-Bone-snitten zijn zowel mals als mager, waarbij de Porterhouse het meest mals is. Aromatische en hartige rode wijnen passen goed bij hun filet- en stripbereiding.

Filet Mignon

Filet Mignon is een soort filet mignon dat een stuk rundvlees is dat op een medium-zeldzame temperatuur wordt gekookt.

Steaks van deze snit zijn de ultieme magerheid, maar ze zijn nog steeds zacht en smakelijk. Soms geserveerd met sauzen, maar het is ook een heerlijk recept met alleen de smaak van zout en peper op zich. Aangebraden met boter bedruipen is de beste keuze.

Merlot een rode blend met Merlot als basis: U kunt ook een rode wijn uit Bordeaux er bij doen: Deze diepe, donker fruitige rode wijn heeft subtiele bloemige tonen van violet en is een diepe, donker fruitige rode wijn. Dit is een uitstekende keuze voor steak au poivre.

Menca is een Spaans woord dat “Men-thee-yah” betekent. Wijn uit de noordelijke regio’s van Spanje, met scherpe aroma’s van rode bessen en mineraliteit, dit is een verfijnde optie.

Waarom ze effectief zijn: The Filet heeft een delicate smaak en past mooi bij de wijnen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp